Meteen naar de inhoud

IP Camera

Waarom een IP-Camera systeem.

Een IP-Camera is een standalone apparaat waarmee een gebruiker live, full-motion video kan bekijken over een computer netwerk, zelfs via het internet, met behulp van bijvoorbeeld een standaard webbrowser.
Tot voor kort werd video-beveiliging en bewaking bereikt met behulp van Closed Circuit Televisie of CCTV. Deze technologie was inclusief analoge camera’s, coaxkabel en videorecorders.

Het digitale tijdperk  van Video beveiliging en bewaking begon met het invoeren van CCD-sensoren, die het vastleggen van beelden digitaliseert in de camera.
Echter, de transmissie verliep nog steeds analoog via coax naar de analoge videorecorder.
De volgende stap was de introductie van de Digital Video Recorders (DVR’s) die rechtstreeks werd aangesloten op de analoge camera’s, waardoor het opslaan, zoeken en ophalen van video`s veel efficiënter werd . Pc’s werden vervolgens ingevoerd voor de weergave van de beelden via een modem of netwerk verbinding met de DVR.

Het hele systeem is nu compleet gedigitaliseerd met de introductie van IP-Camera’s.
Deze IP-Camera’s kunnen direct worden aangesloten op de bestaande IP-netwerken, waardoor de noodzaak voor aparte en dure coaxiale kabelnetwerken verdwijnt.
Beelden kunnen overal worden bekeken en beheerd via een webbrowser.
Door middel van een Video Server, zorgen we dat bestaande CCTV-installaties het zelfde voordeel krijgen als IP Video, zodat ook de huidige investering in analoge camera’s beschermd blijft.
Video Servers gekoppeld aan IP-netwerken zetten het signaal van analoge camera’s naar digitaal formaat. Video servers bevatten onboard processoren en web server software die ervoor zorgen dat elke camera Overzichtelijk inzichtbaar zijn. In wezen zetten Video Servers CCTV-camera’s om in IP-netwerkcamera’s.